SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kamu Alımı

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Personel Alımı » Göç İdaresi Başkanlığı, Göç Uzman Yardımcılığı için 15 kişilik bir ilan açtı

Göç İdaresi Başkanlığı, Göç Uzman Yardımcılığı için 15 kişilik bir ilan açtı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınavın tarihi ve yerine dair duyurular, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan resmî duyurularda ve internet sitesinde yayımlanacaktır.

Yayınlanma:
ABONE OL
Göç İdaresi Başkanlığı, Göç Uzman Yardımcılığı için 15 kişilik bir ilan açtı

Adayların sınava katılabilmek için, başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

Giriş sınavı iki aşamalı olarak yapılacak olup, ilk aşama olan yazılı sınav başarıyla geçildikten sonra sözlü sınava katılmaya hak kazanılacaktır. Yazılı sınavda, Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak, konuyla ilgili alan bilgisi, genel yetenek ve genel kültür konularında sorular yer alacaktır. Yazılı sınavın sonuçları, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulacak ve başarılı olan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınavda ise, adayların mesleki bilgi ve deneyimlerinin yanı sıra iletişim becerileri, analitik düşünme yeteneği, problem çözme yeteneği, takım çalışması ve liderlik gibi konularda değerlendirme yapılacaktır. Sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylar, atama yapılacak kadro sayısı kadar ilan edilecek olan başarı sırasına göre belirlenecektir.

İLGİLİ HABER Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 86 öğretim üyesi alacak!
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınavın tarihi ve yerine dair duyurular, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan resmî duyurularda ve internet sitesinde yayımlanacaktır.

Giriş Sınavının sonucu nasıl belirlenecek?

Göç İdaresi Başkanlığı, adayların başvurularını değerlendirmek için bir giriş sınavı düzenliyor. Adayların başarılı olabilmeleri için yazılı ve sözlü sınavlardan her bir aşamada en az 70 puan almaları gerekiyor. Başarılı olan adayların sıralaması, yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalaması alınarak belirleniyor. Eğer adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması eşit ise, yazılı sınav puanı daha yüksek olan aday öncelikli olarak değerlendirilecek. Eğer her iki puan da eşitse, KPSS puanı daha yüksek olan aday öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlayarak başarı sıralamasına göre sıralanacak ve atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asil olarak atanacak. Ayrıca, Komisyon tarafından belirlenen sayıda aday yedek olarak belirlenecektir. Sınav sonuçları, adayların kendi sonuçlarını görebilecekleri şekilde Göç İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde ve Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacaktır. Adaylara başka herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Adaylar, sınav sonuçlarına itiraz etmek istedikleri takdirde, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde Göç İdaresi Başkanlığı’na yazılı olarak itiraz edebilirler. İtiraz eden adayların itirazları beş günü geçmeyerek incelemeye alınacak ve itirazı yapan aday yazılı bir şekilde bilgilendirilecek.

İlgili Haberler