SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kamu Alımı

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Sözleşmelilerin Kadroya Geçişinde Güvenlik Soruşturması Aranmayacak!

Sözleşmelilerin Kadroya Geçişinde Güvenlik Soruşturması Aranmayacak!

Cumhurbaşkanlığı, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmasına gerek olmadan sözleşmeli çalışanların kadroya geçişlerine imkân sağlayacak bir karar aldı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Sözleşmelilerin Kadroya Geçişinde Güvenlik Soruşturması Aranmayacak!

Böylelikle, kamu kurumlarında sözleşmeli çalışanların kadroya geçiş sürecindeki bürokratik işlemler azaltılmış olacak.

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçişinde Güvenlik Soruşturması Yapılmayacak

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli olarak çalışan personelin, 7433 sayılı Kanunla Devlet memuru kadrolarına geçişleri mümkün hale getirilmiştir. Ancak, söz konusu geçişlerde güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılıp yapılmayacağı hususu belirsizliğini koruyordu.

İLGİLİ HABER Marmaris Belediyesi’nde Acar Ünlü zora girecek
Cumhurbaşkanlığı, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmasına gerek olmadan sözleşmeli çalışanların kadroya geçişlerine imkân sağlayacak bir karar aldı.

Bu konuda netlik kazanması için İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurulmuş ve 14 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğüne görüş bildirilmiştir. Görüşte, sözleşmeli personelin kadroya geçişinde güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılmasına gerek olmadığına karar verildiği belirtilmiştir.

Böylece, sözleşmeli personelin Devlet memuru kadrolarına geçiş sürecinde, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması engeli ortadan kaldırılmıştır. Bu kararla birlikte, sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecinin daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanması hedeflenmektedir.

Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü, 20 Mart 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun geçici 84. maddesi kapsamındaki kişilerin güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması istenebileceğini belirtti. Ancak, 657 sayılı Kanun’un geçici 48. maddesi kapsamındaki iş ve işlemlerin tamamlanması için sözleşmeli personelin memurluğa atanması sırasında güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmasının zorunlu olmadığı ifade edildi.

Araştırma Görevlilerinin Atanması İçin Güvenlik Soruşturması Gerekliliğine Değinildi

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun geçici 84. maddesi, tezli yüksek lisans veya doktora eğitimine devam eden veya bu eğitimleri tamamlamış araştırma görevlilerinin 33/a statüsündeki kadroya atanmalarını öngörmektedir. Ancak, bu madde kapsamındaki adaylar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması gerektiği de belirtilmektedir.

Bu hüküm, tezli yüksek lisans veya doktora programlarına devam eden veya bu programları tamamlamış araştırma görevlilerinin, 50/d kapsamında sözleşmeli olarak çalıştıkları sürelerinin ardından 33/a kadrosuna atanmaları için önemlidir. Ancak, bu durumdakilerin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yaptırmaları zorunlu tutulmaktadır.

İlgili Haberler