SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kamu Alımı

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Memurlardan sosyal medyada zam talebi: Seyyanen artış isteniyor

Memurlardan sosyal medyada zam talebi: Seyyanen artış isteniyor

Memur-Sen, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile memurların taleplerini paylaştı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Memurlardan sosyal medyada zam talebi: Seyyanen artış isteniyor

Memur-Sen, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile memurların taleplerini paylaştı.

Memur, seyyanen zam istedi

Çoğu memurun hükümetten talep ettiklerini söylediği çalışmada, seyyanen zam, ek gösterge, adil pazarlık ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması konuları ön plana çıktı. Memur-Sen’den yapılan paylaşımda şunlar yer aldı:

1. Alım gücünün düşmemesi ve gelirde herhangi bir kayıp yaşanmaması için seyyanen zam şarttır. Bu, memurların maaşlarına sabit bir oranda zam yapılması anlamına gelir ve enflasyon nedeniyle artan fiyatlar karşısında alım güçlerinin korunmasına yardımcı olacaktır.

İLGİLİ HABER Marco Asensio Fenerbahçe haberlerine cevap verdi! Benim neden haberim yok
Memur-Sen, sosyal medyada yaptığı paylaşım ile memurların taleplerini paylaştı.

2. Toplu sözleşme haricinde unvan odaklı düzenlemeler ile bozulan maaş skalası tekrar düzenli hale gelmeli, personel sistemindeki ücret dengesi korunmalı. Bu, memurlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermeye yardımcı olacak ve unvanına göre farklı maaş alan memurlar arasındaki makul bir ücret farklılığı sağlayacaktır.

3. Ek gösterge düzenlemesinde memurların memnun olması için emeklilik döneminde refah düzeyinin arttırılması adına 1. derecede olan bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge sağlanmalıdır. Bu, emekliliklerinde daha yüksek maaş alabilecekleri anlamına gelir ve memurların emeklilik dönemlerindeki refah seviyelerini artıracaktır.

4. Adil pazarlık talepleri de öne çıktı. Memur-Sen, memurların ücretlerinin belirlenmesinde adil bir süreç talep ediyor ve memurların pazarlık yapma hakkının korunmasını istiyor. Bu, memurların daha iyi bir çalışma ortamı için müzakere etmelerine olanak tanıyacak ve onların seslerinin duyulmasını sağlayacaktır.

5. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması da talepler arasında yer aldı. Bu, memurlar arasındaki meslek ayrımcılığını gidermeye yardımcı olacak ve her memurun işinde eşit bir şekilde değerlendirilmesini sağlayacaktır.

6. Son olarak, memur-Sen, tüm taleplerin bir an önce karşılanmasını ve memurların çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. Bu, memurların daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmalarına ve daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olacaktır.

Memurlar tam yetki talebinde bulundular

1. İşçi sınıfının alım gücü düşmekte, geçim sıkıntıları ve gelir kayıpları artmaktadır. Bu sebeple, alım gücünün yükseltilmesi ve gelir kayıplarının önlenmesi için seyyanen zam yapılması gerekmektedir.

2. Toplu sözleşme dışında gerçekleştirilen unvan bazlı düzenlemeler, maaş skalasının bozulmasına neden olmuştur. Bu durumun düzeltilmesi ve personel sisteminde ücret dengesinin korunabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

3. Kamu görevlilerinin ek göstergelerinde yapılacak düzenlemeler, memnuniyetin artmasına ve emeklilik döneminde refah düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu sebeple, 1. dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi gerekmektedir.

4. Sendikal mücadele, işçi sınıfının haklarının korunması açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda, 4688 sayılı Kanun’un evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmesi, sendikal mücadeleyi güçlendirecek, yetkinin hakkını tam teslim edecek ve adil pazarlık düzenini sağlayacaktır.

5. Personelinin büyük çoğunluğu yükseköğretim mezunu olan ve kamuda devrini tamamlayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, personeli genel idari hizmetler sınıfına aktarılmalıdır.

6. Afet bölgelerinde görev yapan ve halen görev yapmakta olan kamu görevlileri, zorlu koşullar altında verdikleri hizmetin karşılığı olarak ilave tazminat almaya hak kazanmalıdır.

7. Bayram ikramiyesi, 15,3 milyon emeklinin yanı sıra kamu görevlilerine de verilmeli, böylece gelirlerinin arttığı dönemde eşitlik ve adalet sağlanarak ayrımcılık ortadan kalkmalıdır.

8. Üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı, toplu sözleşme ile hüküm altına alınmış olmasına rağmen, zaman kaybı ve mağduriyetlere neden olan bir uygulama haline gelmiştir. Bu hak, en kısa sürede hayata geçirilmeli ve idari personelin hak kaybı önlenmelidir.

9. EYT düzenlemesi ile kamu işçilerinde kaldırılan zorunlu emeklilik uygulaması, özelleştirmeden gelen sözleşmeli personel için de kaldırılmalıdır. Bu şekilde, özelleştirmelerde mağdur olan sözleşmeli personellerin de hakları korunmuş olacaktır.

İlgili Haberler