SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kamu Alımı

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Kariyer » İş hayatında başarılı olmanın 9 yolu

İş hayatında başarılı olmanın 9 yolu

Bir iş kurmak harika bir fikirden daha fazlasını gerektirir.

Yayınlanma:
ABONE OL

Günümüzde iş dünyasında başarılı olmak için esnek olmanız ve iyi planlama ve organizasyon becerilerine sahip olmanız gerekir. Birçok insan bilgisayarlarını açıp ya da kapılarını açıp para kazanmaya başlayacaklarını düşünerek bir iş kurar, ancak bir işte para kazanmanın düşündüklerinden çok daha zor olduğunu fark ederler.

Acele etmeden ve başarıya ulaşmak için atmanız gereken tüm adımları planlayarak iş girişimlerinizde bu durumdan kaçınabilirsiniz. Ne tür bir iş kurmak isterseniz isteyin, aşağıdaki dokuz ipucunu kullanmak girişiminizde başarılı olmanıza yardımcı olabilir.

1. Organize Olun

İş hayatında başarıya ulaşmak için organize olmanız gerekir. Bu, görevleri tamamlamanıza ve yapılacak işlerin başında kalmanıza yardımcı olacaktır. Düzenli olmanın iyi bir yolu, her gün bir yapılacaklar listesi oluşturmaktır. Her bir öğeyi tamamladığınızda, listenizden kontrol edin. Bu, hiçbir şeyi unutmamanızı ve işletmenizin hayatta kalması için gerekli olan tüm görevleri tamamlamanızı sağlayacaktır.

İLGİLİ HABER Uzaktan Eğitim Nasıl Bir Eğitimdir? Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?
Bir iş kurmak harika bir fikirden daha fazlasını gerektirir.

Organizasyonu artırmak için birçok hizmet olarak yazılım (SaaS) aracı mevcuttur. Slack, Asana, Zoom, Microsoft Teams ve diğer yeni eklentiler gibi araçlar.

Bununla birlikte, basit bir Excel elektronik tablosu, bir işletmenin organizasyon gereksinimlerinin çoğunu karşılayacaktır.

2. Ayrıntılı Kayıtlar Tutun

Tüm başarılı işletmeler ayrıntılı kayıtlar tutar. Bunu yaparak, işletmenin finansal olarak nerede durduğunu ve ne gibi potansiyel zorluklarla karşılaşabileceğinizi bilirsiniz. Sadece bunu bilmek bile size bu zorlukların üstesinden gelmek için stratejiler oluşturmak üzere zaman kazandırır.

Çoğu işletme iki set kayıt tutmayı tercih ediyor: biri fiziksel diğeri bulutta. Sürekli olarak yüklenen ve yedeklenen kayıtlara sahip olan bir işletme artık verilerini kaybetme konusunda endişelenmek zorunda değildir. Fiziksel kayıt bir yedek olarak mevcuttur, ancak çoğu zaman diğer bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için kullanılır.

3. Rakiplerinizi Analiz Edin

Rekabet en iyi sonuçları doğurur. Başarılı olmak için rakiplerinizi incelemekten ve onlardan bir şeyler öğrenmekten korkmamalısınız. Sonuçta, daha fazla para kazanmak için işinizde uygulayabileceğiniz bir şeyi doğru yapıyor olabilirler.

Rekabeti nasıl analiz edeceğiniz sektörden sektöre değişecektir. Eğer bir restoran sahibiyseniz, rakiplerinizin restoranlarında yemek yiyebilir, diğer müşterilere ne düşündüklerini sorabilir ve bu şekilde bilgi edinebilirsiniz. Ancak, bir kimya şirketi gibi rakiplerinize çok daha sınırlı erişimi olan bir şirket olabilirsiniz. Bu durumda, bir işletme uzmanı ve muhasebeci ile çalışarak sadece işletmenin dünyaya sunduklarını değil, aynı zamanda şirket hakkında elde edebileceğiniz her türlü finansal bilgiyi de gözden geçirebilirsiniz.

4. Riskleri ve Ödülleri Anlayın

Başarılı olmanın anahtarı, işinizin büyümesine yardımcı olmak için hesaplanmış riskler almaktır. Sorulması gereken iyi bir soru “Olumsuz tarafı nedir?” Bu soruya cevap verebiliyorsanız, en kötü senaryonun ne olduğunu biliyorsunuz demektir. Bu bilgi, muazzam ödüller getirebilecek türden hesaplanmış riskler almanızı sağlayacaktır.

5. Yaratıcı Olun

Her zaman işinizi geliştirmenin ve rekabette öne çıkarmanın yollarını arayın. Her şeyi bilmediğinizi kabul edin ve işinizle ilgili yeni fikirlere ve farklı yaklaşımlara açık olun.

Ek gelir sağlayabilecek pek çok çıkış noktası vardır. Örneğin Amazon’u ele alalım. Şirket bir kitap satıcısı olarak başladı ve büyüyerek bir e-ticaret devine dönüştü. Pek çok insan Amazon’un para kazanmasının en önemli yollarından birinin Web Hizmetleri bölümü olduğunu tahmin etmiyordu. Bu bölüm o kadar başarılı oldu ki Jeff Bezos CEO’luktan istifa ettiğinde Amazon Web Services’in başkanı yeni CEO olarak atandı.

6. Odaklanmış Kalın

Eski bir deyiş olan “Roma bir günde inşa edilmedi” burada geçerlidir. Bir işletme açmış olmanız hemen para kazanmaya başlayacağınız anlamına gelmez. İnsanların sizi tanıması zaman alır, bu nedenle kısa vadeli hedeflerinize ulaşmaya odaklanın.

Birçok küçük işletme sahibi, gelirlerini yatırım maliyetlerini telafi etmek için kullanırken birkaç yıl boyunca kar bile görmez. Buna “kırmızıda olmak” denir. Kârlı olduğunuzda ve borçlarınızı ve maaş bordronuzu karşılamak için harcamanız gerekenden daha fazlasını kazandığınızda, buna “siyahta olmak” denir.

Bununla birlikte, eğer işletme önemli bir süre sonra kâra geçmiyorsa, ürün veya hizmetle ilgili sorunlar olup olmadığına, pazarın hala var olup olmadığına ve bir işletmenin büyümesini yavaşlatabilecek veya durdurabilecek diğer olası sorunlara bakmaya değer.

7. Fedakarlık Yapmaya Hazır Olun

Bir iş kurmaya başlamak zor bir iştir, ancak kapılarınızı açtıktan sonra işiniz daha yeni başlamıştır. Çoğu durumda, başka biri için çalışıyor olsaydınız harcayacağınızdan daha fazla zaman harcamanız gerekir; bu da başarılı olmak için ailenize ve arkadaşlarınıza daha az zaman ayırmanız anlamına gelebilir.

İş sahipleri için hafta sonu ve tatil yoktur atasözü, işlerini yürütmeye kararlı olanlar için doğru olabilir. Tam zamanlı çalışmanın yanlış bir tarafı yoktur ve bazı işletme sahipleri kârlı bir iş kurmak ve sürdürmek için gereken fedakârlıkların gerçek maliyetini hafife almaktadır.

8. Mükemmel Hizmet Sağlayın

Mükemmel müşteri hizmeti sunmanın önemli olduğunu unutan birçok başarılı işletme vardır. Müşterilerinize daha iyi hizmet sunarsanız, bir dahaki sefere bir şeye ihtiyaç duyduklarında rakiplerinize gitmek yerine size gelmeye daha meyilli olacaklardır.

Günümüzün aşırı rekabetçi iş ortamında, başarılı ve başarısız işletmeleri birbirinden ayıran faktör genellikle işletmenin sağladığı hizmet düzeyidir. İşte bu noktada “az sat ve çok teslim et” deyişi devreye girmektedir ve bilgili işletme sahipleri bu deyişe uymakla akıllıca davranmış olurlar.

9. Tutarlı Olun

Tutarlılık, iş dünyasında para kazanmanın temel bileşenidir. Başarılı olmak için gerekenleri her gün yapmaya devam etmelisiniz. Bu, uzun vadede para kazanmanıza yardımcı olacak uzun vadeli olumlu alışkanlıklar yaratacaktır.

İlgili Haberler