SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kamu Alımı

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Devlet Memurlarının Tatil ve İzin Süreleri Kaç Gün?

Devlet Memurlarının Tatil ve İzin Süreleri Kaç Gün?

Devlet Memurlarının Tatil ve İzin Süreleri Kaç Gün?

Yayınlanma:
ABONE OL
Devlet Memurlarının Tatil ve İzin Süreleri Kaç Gün?

Devlet memurlarının izin hakları, 657 sayılı kanunun belirlediği şartlar ve süreler çerçevesinde düzenlenmektedir. Ücretli ve ücretsiz izinler olmak üzere iki şekilde verilebilen izinler, memurun hizmet süresine göre belirlenmektedir.

Buna göre, hizmet süresi 1 yıldan on yıla kadar olan memurlar 20 gün, on yıldan fazla olan memurlar ise 30 gün yıllık izin hakkına sahiptirler. Bu sürelere zorunlu hallerde gidiş ve dönüş için en fazla ikişer gün eklenebilmektedir. Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda tamamen veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilmektedir. Ardışık iki yılın izni bir arada verilebilmekte, ancak kullanılmayan izin hakları yalnızca bir önceki yıl ile birlikte geçerliliğini koruyabilmektedir.

Türkiye’de Kadın Memurların İzin Süreleri Yeniden Düzenlendi, Ailelerin Sağlıklı Yaşamı Destekleniyor

Türkiye’de kadın memurların doğum öncesi ve sonrası izin süreleri ile emzirme ve mazeret izinleri yeniden düzenlendi. Yapılan değişikliklerle, annelerin iş hayatındaki hakları genişletildi ve ailelerin daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri desteklendi.

İLGİLİ HABER Marmaris Belediyesi’nde Acar Ünlü zora girecek
Devlet Memurlarının Tatil ve İzin Süreleri Kaç Gün?

Kadın memurlara, doğum öncesinde sekiz hafta, doğum sonrasında ise sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık analık izni verilecek. Ancak çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi izni süresine iki hafta eklenerek toplam on sekiz hafta olacak. Sağlık durumu çalışmaya uygun olan kadın memur, doğum öncesindeki son üç haftada isteği üzerine çalışabilecek.

Doğumun erken gerçekleşmesi nedeniyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecek. Doğum öncesi analık izni süresinin başlaması gereken tarihten önce gerçekleşen doğumlarda ise doğum tarihi ile analık izninin başlaması gereken tarih arasındaki süre doğum sonrası analık iznine ilave edilecek.

Analık izni kullanılırken annenin ölümü durumunda, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilecek. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi durumunda memur olan eşlere, çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren sekiz hafta süre ile izin verilecek.

Kadın memurlara, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilecek. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı kadın memurun tercihine bağlı olacak.

Engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması durumunda ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar mazeret izni verilecek.

İlgili Haberler