6 Şubatta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem beraberinde büyük bir yıkım getirdi. Depremin yıkıcı etkisini en fazla yaşayan illerden biri de Hatay oldu. Hatay’ın merkez ilçesi olan Antakya’da kısmen gündüzleri sokaklarda insanlar görülse de gece tam bir hayalet şehir görüntüsü hakim.
Asrın felaketini yaşayan Türkiye, deprem bölgesinde yaraların sarılmasına çalışırken, felaketin üzerinden günler geçmesine karşın bölgeden gelen görüntüler yürek burkuyor. Aynı gün içinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem tam 11 şehirde yıkıma neden oldu. 50 bin vatandaşımız yaşamını yitirirken, 14 milyon vatandaşımız ise doğrudan depremden etkilendi.
Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaket olarak nitelendirilen deprem nedeniyle yüz binlerce vatandaşımız evlerini ve iş yerlerini kaybetti. Binlerce bina yerle bir olurken, binlercesi ise kullanılamaz hale geldi. Depremin üzerinden geçen günlerin ardından bazı sorunlar çözülmüş olsa da barınma sorunu hala devam ediyor.
Depremde evleri yıkılan yada kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızdan, başka illere gitme imkanı olanlar ne yazık ki memleketlerini terk etmek zorunda kaldı. Deprem zede vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu, yaşadıkları psikolojik travma nedeniyle evleri hasarsız olsa dahi içine girmeye korkuyor. Başka şehirlere gitme imkanı olmayan ve bulundukları illerde kalmaya devam etmek zorunda olan vatandaşlar ise kurulan çadır kentlerde ve konteynerlerde yaşamını sürdürüyor.
6 Şubat depremi Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da da büyük bir yıkıma neden oldu. Enkaz yığınına dönen şehirde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Her ne kadar Antakya depremin yaraları sarılıp yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılsa da depremzedelerin büyük çoğunluğu yuvalarını ve memleketlerini tek etmek zorunda kaldı.
Her şeye rağmen Antakya’da kalan vatandaşlarımız artık gündüzleri sokaklarda gündelik hayata devam etmeye başladı. Bu sebeple nispeten gündüzleri dışarda insan görmek mümkün. Ancak akşam olup güneş battığında, insanlar kaldıkları çadırlara ve konteynerlere çekiliyor. Depremin yıkıcı etkisinden kurtulup ayakta kalan binalarda yaşayan insan neredeyse yok. Bu sebeple Antakya’da gece bir tek ışık dahi yanmıyor. İnsanların da sokaklardan çekilmesiyle birlikte Antakya’da gün battıktan sonra tam bir hayalet şehir görüntüsü hakim.
Antakya’da gecenin sessizliğini sadece askerlerimiz bozuyor. Hayalet şehre dönen Antakya’da gecenin karanlığında görülebilen tek yüz mehmetçiklerimize ait. Bölgenin güvenliğini sağlayan askerlerimiz 7 gün 24 saat boyunca devriye geziyor.
İlgili Haberler
Ülkelerdeki ve Eyaletlerdeki Garip Yasalar
Bolu Tüneli açık mı? Bolu Tüneli ne zaman açılacak?
Şimdide İstanbul! İstanbul sahilinde iki kişi ilişkiye girdi! Sansürsüz hali tepki çekti
Cihat Tamer’in oğlu Atilla Tamer vefat etti!
Yusuf Tekin açıkladı! Okullar ertelenecek mi, Ara tatil kaldırılacak mı?
Tehlikeli Kanser Türleri